fbpx
Close

J.P. Morgan’i juht kahetseb, et nimetas Bitcoini pettuseks

Avatar

USA finantsgigandi J.P. Morgan Chase’i juht Jamie Dimon on mõnevõrra taganemas oma varasematest karmidest sõnavõttudest krüptovaluutade kohta, kui ta mäletatavasti nimetas eelmise aasta septembris Bitcoini koguni pettuseks.

“Ma kahetsen selle kommentaari tegemist,” sõnas Dimon teisipäeval Fox Businessile antud intervjuus, vahendab CNBC. “Blockchain on reaalsus. Sul võivad olla krüptodollarid jeenides ja nii edasi. Mis puudutab ICO-sid (Initial Coin Offering), siis peab lähenema igale esmapakkumisele individuaalselt. Mind isiklikult see ICO-de teema väga ei huvita,” ütles pangajuht.

Damon kinnitas, et tema arvamus krüptorahade osas erineb endiselt paljude teiste arvamusest, sest saab olema huvitav vaadata, mida valitsused teevad, kui Bitcoin kasvab üüratult suureks.

Eelmisel aastal sarjas Damon lisaks Bitcoini pettuseks nimetamisele ka krüptovaluutasse investeerijaid: “Kui sa oled nii loll, et neid asju osta, siis sa ühel päeval maksad selle eest,” ütles ta eelmise aasta oktoobris ühel finantskonverentsil esinedes.

Samas väärib tähelepanu, kuidas mees krüptorahade siunamise kõrvalt on pidevalt avaldanud positiivset suhtumist Bitcoini aluseks oleva plokiahelatehnoloogia suhtes.

Plokiahela tehnoloogia peamiseks plussiks loodetakse olevat see, et kaob ära vajadus kolmanda osapoole järele erinevate tehingute kinnitamisel. Selle tehnoloogia tulemusena müüja ja ostja suhtlevad otse ning nende rahavahetus salvestatakse blockchaini registrisse.

J.P. Morgan Chase teatas oktoobris, et käivitab plokiahelatehnoloogial baseeruva süsteemi, mis vähendab oluliselt globaalsete maksete käitlemisse kaasatud osapoolte arvu ning samuti vähendab tunduvalt ülekannete teostamise aega. Interbank Information Network’i teatel on selles projektis USA suurpanga partneriteks Royal Bank of Canada ning New Zealand Banking Group.

scroll to top