fbpx
Close

Pinsi Põlv | Statistikaga halva investorpsühholoogia vastu

Avatar

Foto: Pixabay

Meie investeerimistulemust mõjutab 50% investorpsühholoogia ehk see kuidas me turul käitume. Tavaliselt jäädakse karuturul müümisega liiga hiljaks ja pulliturul ostmisega samuti liiga hiljaks ja sedasi see psühholoogia meie vastu töötab. Olen selle teema kohta paaril viimasel aastal rohkem lugenud ja huvitavaid avastusi teinud. Investorpsühholoogia on otsetee turgude statistikani ja just nimelt statistika tundmine aitab mul taltsutada mu “maasoolikat”, mis aeg-ajalt ikka sosistab, et “kuule, mis oleks kui müüks selle positsiooni lihtsalt maha?”

Koondvaatena võiks öelda, et 61% minu varadest asuvad indeksfondides (kõik eraisiku all), seega suures enamuses olen ma härra turu meelevallas. Mu III sammas on praegu vee all! Kas pole masendav, ma olen sinna aasta otsa investeerinud ja tulemust ei mingit. Osta ja hoia strateegiat adopteerides tuleb pai teha ka sellele okkale, mis torgib siis kogu mu kasum on vahepeal aurustunud. Ettevõtte all on mul mõned USA aktsiad, mida plaanin pikaajaliselt hoida, need esindavad hetkel järgnevaid sektoreid:

Loe edasi SIIT.

Kes on Pinsi Põlv?

scroll to top