fbpx
Close

Pinsi Põlv | Pensioni kogumisel ei ole üldse mõtet

Avatar

Lehes ilmus täitsa kobe arutelu kas pensioni kogumisel on üldse mõtet. Ajakirjanik ise küsib ja ise vastab ning õigesti vastab!

Ma olin just lõpetanud keskkooli kui tuli liituda kohustusliku II pensionisambaga. Minust vaid paar-kolm aastat noorematel kodanikel oli vabadus panna käsi ette, voorusevöö selga tõmmata ning võtta seisukoht, et mind te ei k**i. Olen viimasel ajal kuulnud inimesi ütlemas, et II sambaga liitumata jätmine on olnud nende elu kõige arukam finantsotsus. Kuidas siis nii, et pensioni koguda ei ole mõtet aga seda läheb ju ometi vaja?

Ma olen olnud viimased 6-7 aastat LHV Pensionifondi L liige ja artiklit vaadates tuleb tunnistada, et viimasel aastal on mu raha seal lihtsalt põlenud. Ma võiksin ise ka igal õhtul ühe 5-eurose põlema panna, sest nii ‘edukas’ see 50% ulatuses aktsiatesse investeeriv fond viimasel aastal oligi. Ja seda sellisel aastal, mis pakkus aktsiaturgudel rekordilisi tootlikkusi.

Loe edasi SIIT.

Kes on Pinsi Põlv?

scroll to top