fbpx
Close

Pinsi Põlv | Hõissa, Palgatõus! Kuidas ma säästsin 4 aastat tagasi ja mis säästudest sai

Avatar

Juhtus see, mille sarnast ajaloo annaalid mäletavad viimati läinud aasta lõpust – nüüdsest lükkab mu tööandja oma rahakoti raudu iga kuu kolme soti jagu avaramalt laiali. Netopalga tõus on kaks sotti – täpselt nagu minu disainitud palgagraafik ette näeb. Mu uus kuine puhastasu on veidi üle 1500 € ja ühtlasi on mul ka uus (ja uhkem) ametinimetus.

Esmalt tahate te kindlasti seda teada, miks mul on elu parimas eas eluväike palk. Esiteks sellepärast, et maasoolikate palk ongi maalähedane, pilvedes hõljujate neto numbrid algavad ju vähemalt 2-ga, eks. Teiseks, usinate õpitüdrukute palk on väike aga see-eest jõudsalt kosuv. Mina olengi see, kes alustab kirjakandjana ja kasvab juhtivtöötajaks.

Kaks aastat tagasi oli mul väga tore töökene aga saavutasin seal palgalae 5 aastaga. Palgad külmutati Eesti kõige kiirema majanduskasvu ajal aga mina tõusin ametiredelil edasi. Mulle öeldi, et kõrgema poistsioonini jõudmise eest mu sissetulek ei tõuse, sest palk hakkab siis tulema teisest potist ja peaksin olema õnnelik, kui mu sissetulek jääb umbes samaks. Näiteid teistst kolleegidest, kes kõik seal pead lagedes istusid, oli piisavalt ja kuigi mõned on pärast mind veel lahkunud, istub enamus seal siiani edasi. Küllap on siis piisavalt mugav, ühest otsast kannab põrand ja teisest otsast toetab lagi. Demonstreerimaks oma rahulolematust, tegin seda nii, et piltlikult öeldes esitasin ametikõrgenduse saamise peale lahkumisavalduse.

Loe edasi SIIT.

Kes on Pinsi Põlv?

scroll to top