fbpx
Close

Minu Sampo | Jaanuari kokkuvõte

Avatar

Eelmise aasta kokkuvõtte lõpus kurtsin, et ei ole leidnud ühtegi head programmi, mis aitaks lihtsalt kõik numbrid kokku lüüa ja ütleks mulle jooksvalt, mis mu portfelli tootlus on. Mõni päev hiljem juhtusin lugema Dividend Investor’i blogi ja seal keegi soovitas programmi Portfolio Performance. Võtsin selle kohe ka kasutusele ja siiani olen väga rahul ja plaanin oma Exceli pensionile saata. Siiani ainuke programmi miinus minu jaoks on see, et nende koduleht ja foorum on saksakeelne. Kuid sellest murest saab üle Google translate’i abil. Julgen soovitada ?.

Jaanuarile tagasi vaadates ei saa aga üle ega ümber MiFID’st (Markets in Financial Instruments Directive). MiFID reguleerib Euroopas miljonite investorite, tegelikult kõikide eurooplaste sääste. Jaanuaris kehtima hakanud regulatsioon standardiseerib investeerimisteenuseid kõigis Euroopa Liidu liikmesriikides. MiFID rakendamise tulemusena teatas kuu alguses LHV, et nad ei tohi enam vahendada Kasvukontole USA ETF’e. Kuna ka minu suurim Kasvukonto ETF’i positsioon oli IVV’s (iShares Core S&P 500 ETF), siis olin sunnitud tegema mingi otsuse.

Loe edasi SIIT.

Mis on Minu Sampo?

scroll to top