fbpx
Close

Dividendipiraat | Piilun portfelli

Avatar

Foto: Pixabay

Siis kui dividendipiraadiks otsustasin hakata, inspireeris mind mind hirmsasti see mõte, et mul võiks kuskil börsimaakleri juures podiseda üks aktsiapotikene, mis igahommikuselt mulle “hommikupudru” valmis keedab ja serveerib. Lugesin päris mitmest blogist, kuidas inimestel oli eesmärk luua nö “dividend carpet bombing” portfell, mis siis koosneks nii paljudest põnevatest ettevõtetest, et igal päeval laekuks kelleltki dividende. Ma ise kahtlustan, et ma ei suudaks elus sellist mõistlikku portfelli hallata ja sinna sobivaid ettevõtteid niimoodi mõistlikult valida, aga idee iseenesest tundus põnev.

Alustasin ma ju investeerimist Balti börsil, ja seega oli selge, et sellise dividendi-vaiba loomine on käepäraste vahendite abil võimatu. Kuna aga üsna ruttu sai mulle selgeks, et Balti börs pole ikka minu jaoks, ja otsustasin USA ja Skandinaavia turgude poole vaadata, avastasin, et pole üldse raske ehitada portfell, kuhu vähemalt iga kvartal laekuvad dividendid. Natuke toimetasin, valisin, ja ühel hetkel avastasin, et juba laekubki lausa iga kuu dividende! Ohh, kui magus tunne 😀

Loe edasi SIIT.

Kes on Dividendipiraat?

scroll to top