fbpx
Close

Baltic Horizon Fond kasvatas osaku puhasväärtust

Avatar

Foto: Siim Semiskar

Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond avaldas teisipäeval börsiteate vahendusel oma osaku puhasväärtuse ehk NAV-i mulluse kalendriaasta lõpu seisuga.

“Baltic Horizon Fondi osaku puhasväärtus (NAV) 2018. aasta detsembri lõpu seisuga on 1,3857 eurot osaku kohta. Fondi osaku puhasväärtuse muutus võrreldes eelneva kuu lõpu seisuga on +1.33%. Fondi puhasväärtust mõjutas positiivselt renditegevusest teenitud rahavoog ja aasta lõpus toimunud varade hindamised, negatiivselt aga muutus rahavoogude riskimaandamisinstrumendi reservis. Detailsemat teavet tulemuste kohta esitatakse fondi aastaaruandes,” seisis lühikeses börsiteates.

Kui võtta lahti Baltic Horizon Fondi kodulehel asuv tabel osaku puhasväärtuse arengust läbi kogu fondi senise eluea, siis näeme, et 2016. aasta lõpus oli NAV 1,3413 eurot, 2017. aasta lõpus hiljem korrigeerituna 1,3814 eurot ja nüüd 2018. aasta lõpus 1,3857 eurot.

Baltic Horizon Fondi ajaloolist NAV-i kuude lõikes saab vaadata SIIT.

Graafik: nasdaqbaltic.com

Osaku hind on kogu fondi ajaloo jooksul kõikunud umbes 20 sendi piirides, 2018. aastal saavutati üsna korralik stabiilsus 1,3 eurose hinnataseme juures. Üheks suureks põhjuseks oli ilmselt see, et fond ostis oma osakuid ise tagasi, kui hind oli alla NAV-i.

Baltic Horizon Fond teeb osakuomanikele rahalisi väljamakseid kvartaalselt ning senise ajaloo jooksul on ühe osaku eest juba välja makstud 0,209 eurot.

Baltic Horizon Fondi väljamaksete tabeliga saab tutvuda SIIN.

scroll to top