fbpx
Close

Elunaut | Vaesuse mõttelaad ehk kindel viis, kuidas sa kunagi oma rahaasju korda ei saa!

Avatar

Tere, tere kõik blogi lugejad. Alustan vabandusega, et olen teid nii unarusse jätnud. Aga mai kuus sellised rannailmad viivad fookuse kuskile mujale kui toas istumisele. Olen viimasel ajal sattunud üha rohkem mõtlema ühele teemale, mida vist varemgi olen üritanud teiega jagada. Kuna minu jaoks on tegemist olemuslikult väga tähtsa asjaga, siis filosofeerin veel… kannatage ära või rääkige kaasa!

Vaesuse mõttelaad

Ma ei mäleta enam, kas ma lugesin seda kuskilt blogist või kuulsin mõnest podcastist, aga millalgi jäi mul kõrvu kõlama selline väljend nagu “vaesuse mõttelaad”, mis suurel hulgal inimestel ei võimaldagi oma rahaasju korda saada, rääkimata mingi suurema jõukuse kogumisest.

Selle sõnapaari all peeti silmas ka minu arvates Eestis väga levinud hinnangut, et rikkad ja jõukad on kindlasti pätid ja halvad inimesed, sest ega raske tööga pole ju keegi rikkaks saanud. Paljuski on tõenäoliselt vähemalt meie regioonis see arusaam juurdunud Nõukogude Liidu ajal, kus kommunismi ideaali järgi pidid kõik võrdsed olema. Päris elu oli muidugi hoopis midagi muud, kui osad olid selgelt võrdsemad kui teised, aga sellest kõva häälega ei räägitud.

Loe edasi SIIT.

Kes on Elunaut?

scroll to top