fbpx
Close

Pinsi Põlv | Minu esimene dividendiaktsia ja löön oma rahaasjades korra majja!

Avatar

Foto: Pixabay

Täna jagan teiega mitut suurt otsust: esimene on see, et otsustasin lõpuks ära, mis värvi kardinad ette panna ja siis ma käisin USA börsil ühte dividendiaktsiat šoppamas ja siis viimasena natuke sellest, kuidas kavatsen korra majja lüüa oma rahaasjades (vihje: beans&rice, rice&beans).

Ajalugu näitab, et ostsin oma investeeerimiskontole elu esimese aktsia 16.01.2017 Tallinna börsilt (mul on excelis iga ost ja müük kirjas). Mu investeerimiskontole oli käesolevaks kuuks kogunenud üle 4000 € vaba raha, millest osa on sinna kunagi lähetatud säästuraha ja osa on püütud kinni aktsiate müügitulust. Pärast kuude pikkust analüüsi ja kaalumist ostsin lõpuks investeerimiskontole esimest korda elus aktsia USA börsilt. Uskumatu jah, ma teen ühes kuus oma brokeri kaudu sada kauplemistehingut aga ma ei ole tõesti mitte kunagi varem investeerimise eesmärgil välisaktsiaid ostnud. Tahtsin alustada juba detsembris 2019 aga siis paari kuu pärast läksid asjad õige hapuks ja ma otsustasin hoopis USA börsil kauplema hakata. No vot, ei tea, kuidas see otsus nii ülepeakaela sündis, ilmselgelt ei maksaks minusugustele näiteks PIK-i kontot luua – kogu raha seisaks kas sulas või mõnes kahtlases aktsias. Kauplemisel on risk nii väike – esimese vastutuulega müün ruttu ära ja olen kähku lahti saanud. Investeerimisel näen ma palju suuremat riski – kui taipan, et aktsia ei vasta enam investeerimisteesile ja tuleb maha müüa, siis selleks ajaks on ventilaator juba pikalt ringi käinud. Õeh. Siiani istun ju mingite “tallinkite” otsas, mis ei täida ühtki eesmärki. Ma lihtsalt ei suuda võtta vastu 30% kahjumit aga näiteks 3% võtan hea meelega.

Loe edasi SIIT.

Kes on Pinsi Põlv?

scroll to top