fbpx
Close

Mis on Anneli elu 2.0?

Avatar

Foto: Anneli Elu 2.0

Ankeet

Nimi: Anneli

Hüüdlause: Ehitan endale teadlikult oma unistuste elu

Lühitutvustus:
Minu kõige suurem väärtus on vabadus – vabadus teha ise oma otsuseid, elada oma reeglite järgi, mitte sõltuda oma valikutes tööandjast, riigist või kellestki teisest. Minu suur kirg on reisimine ja maailma avastamine, ning enamus minu suuri unistusi on samuti sellega seotud. Praegu võin öelda, et ma tean, millist elu ma elada tahan, aga see ei ole alati nii olnud. Vastupidi, aastaid elasin pigem autopiloodil, klassikalise tarbimisühiskonna reeglite järgi: ülikool, hea töökoht, regulaarsed ametikõrgendused ja üha kasvav palk, ning selle palga kulutamine kõigele alates reisimisest (seda ei kahetse!) ja lõpetades kallite käekottidega.

Minu infoväljas puudusid teemad nagu säästmine, pension, või investeerimine. Muutus algas üha suureneva frustratsiooniga – tundsin, et mu elu lihtsalt „juhtub“, mitte ei liigu sihipäraselt minu unistuste suunas. Konkreetne klõps peas käis, kui lugesin raamatut “Your Money or Your Life”, ja avastasin et oma 15-aastase palgatöötaja karjääri jooksul olen suutnud heale palgale vaatamata säästa vaid 4% oma sissetulekutest. Sügisel 2020 läksin Kristi Saare juurde mentorlusse, tegin oma esimesed teadlikud investeeringud, ning mõned kuud hiljem panin paika konkreetse plaani jõuda 5 aastaga finantsvabadusse.

Siin blogis kirjutan nii eesmärgist – minu unistuste elu – kui ka teekonnast sellise elu kujundamise ja loomiseni. Alates oma „miks?“-i leidmisest ja eesmärkide sõnastamisest kuni enesearengu ja rahalist vabadust võimaldava investeerimisportfelli ehitamiseni. Seda sümboliseerib ka blogi nimi „Anneli elu2.0“ – ehitan teadlikult paremat versiooni iseendast ja oma elust.

LOE BLOGI

scroll to top