Aasta rahatarkuse õpetaja, MTÜ Mängides Targaks erahuvikooli juht ja juhendaja Merike Koort usub, et rahatarkuse õpetamine lastele juba lasteaiast loob tugeva aluse nende tulev" />
Close

MinuRaha | Rahatarkuse õpetaja Merike Koort: rahast peaks rääkima juba lasteaialastega

Foto: Pixabay

Aasta rahatarkuse õpetaja, MTÜ Mängides Targaks erahuvikooli juht ja juhendaja Merike Koort usub, et rahatarkuse õpetamine lastele juba lasteaiast loob tugeva aluse nende tulevasele majanduslikule heaolule ning aitab väärtustada raha teenimist ja hoidmist. Just sellepärast ongi ta juba kümme aastat aidanud panustada laste rahatarkusesse läbi mängu.

Kuidas te jõudiste erahuvikooli MTÜ Mängides Targaks loomiseni ja miks olete õpetamisel fookuse seadnud just rahatarkusele?

Pea 11 aastat tagasi tekkis ühel hakkajal naisel Merike Otsal Cashflow klubides mängimas käies idee, miks mitte rahatarkust ka lastele õpetada ja proovida noortega peale Monopoli ka Cashflow’d mängida. Mõeldud-tehtud! Lapsed olid väga põnevil ja said mängides teada passiivsest tulust, aktsiatest, raha sissetulekust ja väljaminekust – see oli nende jaoks täiesti uus maailm. Mõne aja pärast kohtusime ja alustasime regulaarsete huviringidega koolides ja noortekeskustes. Tasapisi ühes-kahes koolis, edaspidi juba paljudes koolides Tallinnas ja Harjumaal. Iga aastaga saime kogemusi juurde ja täienes ka lauamängude varu. Samal ajal lisandus turule uusi õppematerjale ja lastele mõeldud rahatarkuse raamatuid. Koostasime õppekava ja edaspidi tegutsesime juba erahuvikoolina Mängides Targaks.

Loe edasi SIIT.

Mis on MinuRaha?

scroll to top